Olaplex No.9 Review + Hoe te gebruiken - BeautyBlogster.nl (2024)

Olaplex No.9 Review + Hoe te gebruiken - BeautyBlogster.nl (1)

De Olaplex No.9 Bond Protector Nourishing Hair Serum is het onlangs nieuw toegevoegde haarserum van Olaplex. Het belooft het haar meer te laten glanzen, gladder en zachter te maken. Maar bovenal biedt het de juiste bescherming tegen hittebronnen zoals stylingtools of milieuvervuiling. Een licht gewicht haarserum dat zorgt voor ontwarring (geen klitten) en een anti- pluis/statisch effect heeft.

Aangezien ik groot Olaplex fan ben en al meerdere producten met veel plezier hebt uitgeprobeerd, kon de No.9 van Olaplex ook absoluut niet onbreken in mijn haircare stash. In deze Olaplex No.9 review lees je mijn mening over het product, hoe je deze gebruikt en wat het verschil is tussen de No.9 en No.6. Lees je mee?

🛍️ Tip: Shop hier het haarserum extra voordelig!

Olaplex No.9 Review + Hoe te gebruiken - BeautyBlogster.nl (2)

Olaplex No.9 Bond Protector Nourishing Hair Serum

De Olaplex No.9 Bond Protector Nourishing Hair Serum is een lichtgewicht haarserum geschikt voor ieder haartype. Het serum is vooral geschikt voor mensen met klittend, dof of beschadigd haar. Het biedt de ideale bescherming tegen hitte of milieuvervuiling en dit maar liefst tot 48 uur lang! Het is een leave-in haarserum, wat inhoud dat deze snel intrekt en niet uitgespoeld hoeft te worden. Olaplex No.9 belooft je haar zachter en glanzender te maken zonder het te verzwaren.

Uniek aan dit haarserum is dat het haar beter doorkambaar maakt zonder dat het siliconen bevat. Het product is dus siliconen vrij! Ook zorgt het ervoor dat het haar niet gaat pluizen en/of statisch wordt. Net zoals alle andere producten bevat Olaplex No.9 het welbekende OLAPLEX® Bond Building Technology™. Oftewel een molecuul dat de haarlokken vanuit binnenuit helpt te herstellen. Meer hierover, lees je ook in mijn Olaplex No.3 review. Naas dit molecuul bevat het haarseum ook rode alg extract wat zorgt voor de antioxiderede werking en het haar beschermt tegen schadelijke invloeden van buiten af.

Ook bijzonder is dat het serum het wel geheette ”bounce-back memory” zou bieden. Oftewel het Olaplex No.9 hair serum helpt je haar de ‘natuurlijke’ textuur en staat te herinneren. Iets wat bij mensen met natuurlijk krullend haar een uitkomst kan zijn! Het helpt dus je natuurlijke krul op zijn best terug te laten komen.

Olaplex noemt de Olaplex No.9 Bond Protector Nourishing Hair Serum zelf ook wel het perfecte schild voor het voorkomen van haar beschadiging. Dit No.9 haarserum biedt hitte bescherming tot wel 232°C! Het product zit verpakt in een handig pomp flacon met een inhoud van 90 ml. De verpakking is niet heel bijzonder en is uitgevoerd in het zelfde design als de rest van de Olaplex lijn. Oftewel clean en basic.

Olaplex No.9 Review + Hoe te gebruiken - BeautyBlogster.nl (3)

Hoe te gebruiken

Benieuwd hoe je het Olaplex No.9 haarserum gebruikt? Ik leg het je hier uit! Goed om te weten is dat je dit haar serum het beste als eerste stap in je haarstyling routine kunt gebruiken. Het product komt het beste tot zijn recht wanneer je een kleine hoeveelheid op net gewassen haar aanbrengt. Oftewel op vochtig haar. Breng het serum aan vanaf de punten tot de aanzet.

Ik zelf breng het voornamelijk aan in de lengtes van mijn haar en gebruik per haar helft één pompje. Ik heb zelf half lang haar, voor langer en dikker haar kun je meer gebruiken naar behoefte. Heel veel van het product heb je echt niet nodig door dat het intensieve verzorging biedt en het resultaat al heel snel zichtbaar is.

Vervolgens kun je je haar verder naar wens stylen en je eventuele andere stylingsproducten gebruiken. Bij het gebruik van dit serum is een los heat protecting product overboden aangezien dit serum van zich zelf al hittebescherming biedt. Mocht je meer Olaplex producten gebruiken, dan geeft Olaplex aan dat No.9 prima te combineren is met No.6 voor meer pluis control en met No.7 voor meer glans.

Olaplex No.9 Review + Hoe te gebruiken - BeautyBlogster.nl (4)

Olaplex No.9 vs. No. 7

Ook een veel gezochte vraag binnen Google is: ”Wat is het verschil tussen de Olaplex No.9 en Olaplex No.7?”. Oftewel het verschil tussen het haarserum en de haarolie van het merk. Waar de Bonding Oil vooral voor de verzorging van binnenuit zorgt, zorgt het Bond Protector Nourishing Hair Serum vooral voor bescherming van het haar.

Dit is vaak ook direct het grootste verschil tussen een haarolie en serum. Een olie gaat namelijk in het haar en een serum om het haar. Beide hebben met elkaar gemeen dat het product als heat protector dient en het haar zacht en glanzend maakt. De olie versterkt het haar van binnenuit en het serum zorgt juist weer voor beter door kambaar en niet statisch haar.

Ik heb beide getest en ik zelf persoonlijk vind het haarserum voor mijn haar het prettigst. Dit komt door dat de olie mijn haar al vrij snel vettig kan maken. Iets wat ik vaker bij haaroliën ervaar. Het serum maakt mijn haar niet zwaar of vettig. De geur van de olie vind ik daarin tegen wel lekkerder. Het serum is zeer vloeibaar en trekt snel in, de olie is wat zwaarder en heeft een wat langere inwerktijd.

Mijn Olaplex No.9 Review & Ervaring

Één woord: WAUW! Ik vind het nieuwe Olaplex No.9 Bond Protector Nourishing Hair Serum waanzinnig. Het maakt mijn haar zacht, glad en doorkambaar als nooit te voren. Vooral dat laatste is iets wat mij bij dit serum ontzettend opvalt. Ik heb van mijzelf stijl haar wat snel gaat klitten, vooral gedurende de dag. Bij dit haarserum is dit totaal niet het geval! Zelfs aan het einde van de dag kan ik nog met gemak mijn vingers door mijn haar halen. Nu het zomer is en de temperaturen stijgen wordt mijn gehighlight haar sneller droog of pluizend. Ook dit is verleden tijd wanneer ik dit haar serum gebruik.

Ik vind het het de € 29,95 voor 90 ml wat tussen een salonprofessional en luxe product in ligt meer dan waard. Het product is zuinig in gebruik en per keer heb ik voldoende aan 1 a 2 pompjes. Let wel, bij het indrukken van het pompje kan er al snel te veel uitkomen. Druk het dan ook rustig in, soms is het volledig indrukken niet eens nodig qua hoeveelheid. Dit is dan ook gelijk het enige minpunt wat ik mij bij dit haarserum kan bedenken.

Helaas heb ik van mij zelf heel stijl haar en heb ik daardoor de beloofde ”bounce-back memory” niet goed kunnen testen. Mocht je dit nu lezen en je hebt van jezelf krullend haar en de Olaplex No.9 uit getest hebben, laat het dan vooral in de comments weten of dit voor jou heeft geholpen! Hier help je andere lezers weer mee, thank you in advance 🙂

Als je opzoek bent naar een haarproduct wat je haar minder laat pluizen, gladder en zachter maakt zonder siliconen? Dan is de Olaplex No.9 Bond Protector Nourishing Hair Serum hetgeen wat je moet hebben.

Olaplex No.9 kopen?

Wil je dit No.9 haarserum van Olaplex kopen?
Het haarserum is te koop vanaf € 29,95 bij:
Lookfantastic.nl (voordeligst) of de Bol.com

💡 Lees tip!: Bekijk mijn andere Olaplex reviews

Heb jij dit nieuwe product van Olaplex al uitgeprobeerd?

Volg je mij al opInstagram&Bloglovin?

Olaplex No.9 Review + Hoe te gebruiken - BeautyBlogster.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 6264

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.